LEREN

Word kok!

Waarom? Als je een passie hebt voor koken, in teamverband  kan werken, liever in de praktijk leert en dus graag met je handen werkt, is kok worden wellicht wel iets voor jou. En er is heel veel werk voor koks, dus je kan 100% zeker aan de bak. 

Hoe word je kok?

Wij pakken het als volgt aan: Je volgt bij ons op Texel de officiele BBL niveau 2 koksopleiding. Je werkt en leert tegelijk: 32 uur werken en 2 keer 4 uur naar school. Op je werk wordt je door een leermeester begeleid en leer je de praktijk kennen. De opleiding gaat lekker snel, bij ons ben je in een jaar kok, bij een reguliere MBO duurt de opleiding twee jaar. Na je examen kan je gelijk aan de gang als gediplomeerd kok.

Wat leer je allemaal?

Je leert hoe je in de praktijk moet werken als kok. Dus hoe je gerechten goed moet bereiden, hoe je recepten kan aanpassen, hoe je om moet gaan met bestellingen, hoe de keuken-administratie werkt en hoe je zorgt dat de boel schoon blijft. Maar ook leren we je hoe je in verschillende typen keukens moet werken. Want de Franse keuken is wat anders dan de Hollandse, de Griekse of de Italiaanse.